ritimpressies

Rit van zondag 12 juli.

Om iets voor 09.00 uur stonden er 11 vertrekkers gereed aan het Douaneplein, lekker in het zonnetje bij elkaar. De temperatuur was aan de frisse kant, maar dat was voorspeld en dus kon je daar maatregelen tegen nemen. Daarom kwam Wim met lange broek en armstukken, want als de temperaturen wat aan de lage kant zijn, dan heeft hij daar last van. Adri was jarig die dag en werd op het Douaneplein luid toegezongen door de anderen. Tjonge, wat is die man populair. Maar het was natuurlijk allemaal om het rondje te doen na afloop van de rit, dat lag voor de hand. We vertrokken richting Oud Broek en richting Ossendrecht voor een ritje van 61 km. Er was zwakke tot matige wind voorspeld, maar af en toe hadden we de indruk dat de weermannen er weer flink naast zaten. Maar dat kon onze kopmannen Wim, Eddy en Serge niet deren. Door de polder van Woensdrecht gingen we richting Bath en Rilland, om dan via Stationsbuurt de Oude Zeeuwse weg te volgen over de brug over het Schelde-Rijnkanaal en dan aan het einde van de afdaling linksaf te slaan. Daarna onder de brug door richting Woensdrecht en opnieuw richting Ossendrechtse polder en zo door naar Putte. We zijn maar twee keer een beetje verkeerd gereden, dus er zit progressie in de groep! Er komt een dag dat alle Strava's, Mio's en welke merken nog meer dezelfde richting aan gaan geven. We kijken er naar uit! We kregen ook het bericht dat onze kleine grote hoofdman Willy volop aan het trainen is om in de loop van het seizoen bij ons aan te kunnen pikken. We hoorden dat Eddy Verboven ook in de lappenmand heeft gezeten, want hij heeft een arbeidsongeval gehad, waarbij hij een hersenschudding en een Whiplash heeft opgelopen. Gelukkig is Eddy al alleen aan het fietsen met de bedoeling om zo snel mogelijk weer in onze groep plaats te kunnen nemen. En om het lijstje nog completer te maken kregen we te horen dat Piet Hagtingius een Achillespees heeft gescheurd en daar al ruim acht maanden voor in revalidatie is. Elian sukkelt met een knieblessure en Mark voelt zich nog niet sterk genoeg nadat hij in de winter behoorlijk ziek is geweest. En zo hebben we weer een behoorlijk lijstje met uitvallers. Uiteraard wensen wij hen allemaal van harte beterschap. Eenmaal in Putte aangekomen konden we als eerste groep de beste plek op het terras van de Biezen voor ons opeisen en kon Adri zijn rondje geven. De grappen en grollen vlogen weer over de terratafels en zo was dat weer een mooie afsluiting van een leuke rit.

Groetjes, Adri.

 

Rit van zondag 28 juni

Nu de Coronamaatregelen aan beide zijden van de grens weer wat meer versoepeld zijn, blijkt dat sommigen leden van ons groepje al behoefte hebben aan een korte vakantie. Daarom stonden er maar 8 vertrekkers aan de start. Eigenlijk 9, want Willy was in volledig tenue naar de grens gekomen. Hij had goed nieuws gekregen van de behandelend specialist, maar hij verkoos toch om een toerke alleen te gaan maken. Verstandig natuurlijk, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Dus verwacht wordt dat op korte termijn Willy weer kan aansluiten bij het groepke fanatiekelingen dat we nu eenmaal binnen onze mogelijkheden zijn. Wim had afgelopen woensdag de "kassenrit" uitgekozen en met een select gezelschap verkend, dus die gingen we rijden. Met 60 km. voor de boeg vertrokken we met Wim en ludo op kop. Dat ging best vlot met de wind in de rug of schuin achter ons, totdat we na Woensdrecht richting Zeeland gingen. Met een stevige wind pal op kop zakte de snelheid gevoelig, maar de groep bleef goed gesloten. Lou van Brempt was er van overtuigd dat je van die tegenwind zeker sterk wordt en daar heeft ze gelijk in. Maar daarom hoef je het nog niet leuk te vinden. In ieder geval bleef die wind ons gevoelig pesten, totdat we langs de Westerscheldedijk richting Bath reden en allemaal een zucht van verlichting slaakten. Dat was dus onze beloning voor al dat harde werk. Nadat we de brug over het Schelde-Rijnkanaal waren overgestoken draaiden we na de brug linksaf opnieuw de polder in. Met de wind nu vol in de rug en met Lou en Eddy op kop liep de snelheid al snel op tot boven de 30 km/h. Eigenlijk een beetje te hard, maar niemand reclameerde, dus gingen we ervoor. De route werd voortgezet door de polder richting Ossendrecht en zo tot in Putte. Daar konden we uitblazen op het terras van de Biezen en als vanouds klonken de grollen en grappen van links naar rechts over de tafels. En zo hoort het ook.

Groetjes, Adri.

Rit van zondag 21 juni.

Op deze langste dag van het jaar stonden er 12 enthousiastelingen aan de start, onder een stralende hemel en niet teveel wind. Kristine en Lou waren de twee dames die omringd door 10 heren aan de rit begonnen. Er waren er een paar bij die de fiets voor de eerste keer dit jaar vast hadden en dus weer aan het zadel enz. moesten wennen. Tja, die Corona heeft toch heel wat teweeg gebracht. De ritcommissarissen overlegden welke rit het uiteindelijk zou gaan worden en warempel bij Jagersrust bleek dat ze het opnieuw niet met elkaar eens waren. Wim en Yves hadden allebei een ander parcours op hun apparaatje, maar we maakten ons er geen zorgen over. In een lekker tempo reden we richting Huijbergen, Wouwse Plantage en zo met een hele lus richting Stayoke en dan achterom via het kruispunt naar Nispen. Daarna naar Essen en Achterbroek en zo via de Kalmthoutse heide richting Putte. Het was best druk op verschillende wegen en we werden ook geconfronteerd met een nieuw fenomeen. Als groep achter een Speedelec aan, want dan hoef je niet meer te kijken waar je rijdt. Vooral op de Verbindingsweg leidde dat soms tot gevaarlijke situaties, want zo'n Speedelec hoor je niet aankomen en onze groep wordt dan gepasseerd door een stelletje idioten die per sè die Speedelec willen volgen met een enorme snelheid. Daar gaan nog ongelukken van komen. Wij konden terugzien op een leuke rit, met Ludo en Wim, Eddy en Lou afwisselend als koptrekkers. Serge wilde ook wel, maar kreeg waarschijnlijk geen kans. Eenmaal op het terras van de Biezen trakteerde Serge voor zijn 21e verjaardag en werd hij spontaan verrast door een welgemeend "Lang zal hij leven"wat uit volle borst door iedereen werd meegezongen. We kijken weer uit naar de volgende rit. Woensdag om 8.30 uur wordt de rit van zondag verkend.

Groetjes, Adri.

Rit van zondag 14 juni.

Onder een vroeg zonnetje waren er toch een aantal 25-ers komen opdagen om eindelijk weer eens samen een ritje af te leggen. Op het Douaneplein werd er overleg gepleegd welke rit we zouden rijden en hoewel de techniek ons steeds meer terzijde staat nu dat onze kleine (grote) hoofdman nog altijd afwezig is, bleek er toch hier en daar een kink in de virtuele kabel te zitten. Na een misverstand of we richting Ossendrecht moesten rijden of richting Zandvliet werd het Zandvliet. Daar maakten we een lus richting Berendrecht en zo kwamen we in Zandvliet achter de kerk vast te zitten. Daar moesten we klunen wegen weg- en rioleringswerken. Nou ja, dat kan gebeuren. Bij de goedereningang van BASF werd er gewacht voor het verkeerslicht en ik dacht op een gegeven moment dat ze stonden te wachten totdat ik 1 ons zou wegen. Nou, dat duurt nog wel een tijdje. Bij de oversteek richting de Golf moesten we weer van de fiets af voor een vergeten wegversperring te passeren. Intussen was er een behoorlijk windje opgestoken. We deden ook wat hoogtemeters op de Bathse brug en we moesten nog ergens onderweg door het gras om de weg over te steken. Later bleek dat rit 2 en 3 door elkaar waren gehaald en dat het intussen een rit met flink wat hindernissen was geworden. In de laatste kilometers kreeg Adri kramp in beide bovenbenen en moest hij de groep laten gaan. De bereidwilligheid om bij hem te blijven was zeker aanwezig maar werd door Adri afgewezen omdat hij dan zijn eigen tempo kon rijden. Tja, die verbouwing thuis kost natuurlijk trainingstijd, die je s'zondags dan tekort komt. Maar alles kwam goed en we konden na lange tijd weer eens van een terrasje genieten bij De Biezen. Wel met aangepaste regels, maar daar komen we ook wel overheen. Het belangrijkste is dat het fietsseizoen dan toch is begonnen en we met ons groepke er weer opuit kunnen trekken.

Groetjes, Adri.

Hallo allemaal,

onder een bewolkte hemel en aan de vlaggen te zien een behoorlijke wind verplaatsten we ons startpunt naar de overzijde van de grens op de hoek van de Grensstraat. Uiteindelijk is de plaats voor de JF-winkel op Belgisch grondgebied en om allerlei mogelijke commentaren te voorkomen konden we maar beter aan de overkant van de straat gaan staan. Onze kleine (grote) roerganger was ook daarnaartoe gekomen en zo konden we nog een praatje maken. Er zit lichte verbetering in bij Willy, maar er is nog een lange weg te gaan. Maar volgens zijn eigen commentaar heeft hij een prachtig stel mooie grote hersenen gekregen en wachten wij in spanning af wat dat ons allemaal gaat brengen in de tweede helft van het seizoen. 8 mannen en 1 vrouw gingen van start en het was vanaf het begin behoorlijk aanpoten. Na 3 kilometer hoorden we ineens een apart geluid en bleek dat een van de spaken in het voorwiel van Walter was gesprongen. Er zat geen slag in zijn wiel, maar uit veiligheidsoverwegingen ging Walter toch onverrichterzake naar huis. Eenmaal aangekomen in de Ossendrechtse polder kregen we flinke windstoten recht voor onze raap. Dat viel beslist niet mee. Johan was al niet zo fris aan de rit begonnen en zag het na 14 kilometer niet meer zitten. Hij sloeg af richting huis, hopend op betere tijden. Onderweg kwamen we Theo Jaspers tegen, die spontaan omdraaide en verder met ons meereed. In die open vlakten speelde de wind een (te) grote rol om het een leuke rit te vinden. Toen het op een bepaald moment ook nog wind tegen en bergop ging, was de lol voor Adri en John er vanaf. Ze hadden de grootste moeite om bij te blijven. Bij de Wilhelminakazerne haakte Adri af. Uiteindelijk kwamen de anderen in Putte aan en ging Adri wat grieperig en zwaar verkouden direct naar huis. Hopelijk is het volgend weekend een stuk beter.

 

Groetjes, Adri.

Hallo 25-ers,

het seizoen is op het gebied van fietsen slecht begonnen. Er was niemand die het wilde wagen om in de voorspelde weersomstandigheden de geplande rit te gaan rijden. Begrijpelijk natuurlijk. Het moet wel leuk blijven nietwaar? Maar Yves van Bergen, Gerrit Verlinden, Eddy Verboven, Ludo de Clerck, John Vendelmans, Andre van Opstal, Serge van Bosch, Mark van Belle, Willy Peuss en Wim Stokmans waren tegen de middag toch naar de Biezen gekomen om te genieten van goeie erwtensoep. Adri Gelten had wegen een zware verkoudheid afgemeld en Rudi Bentein eveneens.  Het was erg gezellig en de sterke verhalen zullen zeker weer over de tafel gevlogen zijn. Het deed Willy Peuss duidelijk goed om zijn fietskameraden weer te zien en hopelijk vordert zijn herstel voorspoedig. Hopelijk wordt het a.s. zondag beter.

Groetjes, Adri.

 

Ritverslag zondag 8 maart.

Ondanks de negatieve weersvoorspellingen stond de Fine-Fleur van de 25-groep met 5 mannen aan de start voor de 1e rit. Eenmaal vertrokken met het windvoordeel in de rug, kregen de dapperen in de tweede helft van de rit forse tegenstand va diezelfde wind, aangevuld met hier en daar wat neerslag. Het was wel afzien tegen zo'n 5 Beaufort, maar als beloning stond in de Biezen zoals vanouds de warme chocomel, koffie, Latte machiato of iets sterkers te wachten. Die mannen hebben de spits uiteindelijk afgebeten, hopelijk sluit de rest van de groep er zondag a.s. bij aan.

Groetjes, Adri.