23-groep

Onze nieuwe  groep die vanaf dit seizoen 2014 tegen richtsnelheid van 23 km/u op het tellertje hun ritten gaan afwerken. 

 

Eindklassement 2018:

1: Nellie Maas - de Nooier

2: Greet Hellemans - Hoppenbrouwers

3: Betsy Verhoeven - Calluy en Dick Van Mourik

---

Onze wandeling van 04.12.2016

Door feestdagen en vakantie, hier nog een laat verslag, van onze wandeling op 04.12.2016.

Op deze frisse , want het had gevroren,  zonnige ochtend om 9:45 uur stonden we allen klaar aan de Biezen om er een gezellige zondag van te maken.

We werden vakkundig door Marion en Etienne naar  “de Mierenwandeling” geleid , vertrekpunt tegenover de parking van Camping Hazeduinen.

Het was een heel afwisselende wandeling, door bos en heide, en omdat het gevroren had, zag alles wit door de rijm wat alles nog mooier maakte.

Even een beetje geschiedenis over de wandeling :

Deze wandeling is ongeveer 7 km lang en deze route dankt zijn naam aan Van Mierlo, eigenaar van het gebied de Bieduinen. 

Doordat de heidegrond arme grond was, waar weinig op kan groeien, en de grond toch iets moest opleveren, plantte men vroeger veel dennenbossen aan. Het hout hiervan werd vooral gebruikt in de mijnbouw. (Er werd heel bewust dennenhout gebruikt in de mijngangen. Dit hout begint namelijk eerst te kraken voor het breekt. De mijnwerkers werden dus op tijd gewaarschuwd als een gang in dreigde te storten!).

Tijdens de wandeling door het bos kom je regelmatig bomen tegen, gemarkeerd met een stip. Dit markeren noemen ze blessen. De gebleste bomen worden gekapt. Soms kappen ze bomen om andere bomen en planten meer ruimte te geven. Maar langs een pad kapt Natuurmonumenten de bomen meestal om, vanwege de veiligheid voor wandelaars. Het gevaar dat er takken naar beneden vallen is dan te groot.

Omdat we lekker met elkaar babbelden hebben we geen bonte specht op een boom hoort roffelen of het lachende geluid van een groene specht gehoord. Ook hebben we daardoor waarschijnlijk geen andere dieren, die je minder makkelijk ziet of hoort, zoals de zeldzame boommarter (hier na jaren afwezigheid recent weer waargenomen) of hazen, eekhoorns of een vos zien lopen.

Je komt hier ook heel veel het pijpenstrootje tegen. De plant doet het hier beter dan op andere plekken in Brabant. Dat schijnt te komen, doordat het natuurgebied onder de 'rook van Antwerpen' ligt. Een aantal meststoffen die daar uitgestoten worden, zorgen voor extra voeding voor het pijpenstrootje.

Aangekomen aan het uitkijkpunt en bankje op de Kraaienberg (waar je een mooi uitzicht hebt over het gebied met de landduinen en waar je de wandelroute hier kunt uitbreiden met route Haas) hebben we voor een opwarming gezorgd met een lekker citroenjeneverke en een limoncelloke. Ook Patrick van Sandra had nog wat voorraad bij zich zodat we zeker niet zouden bevriezen.

Na deze versterking wandelden we nog sneller terug naar De Biezen waar ze ons met heerlijke soep, broodjes en koffiekoekjes verwenden. Uiteraard werden deze met het nodige vocht weggewerkt en namen we pas in de late namiddag afscheid van elkaar.

We hadden toen afgesproken om een avondwandeling te maken die door Patrick van Sandra zou verzorgd worden maar door de feestdagen, receptie van de Spartaan en de MTB tocht zou dat te druk worden maar…. wat in het vat zit verzuurt niet he Patrick !!!

In ieder geval zien wij elkaar weer terug op 19.02.2017 voor een volgende wandeling met nadien een Chinese maaltijd bij de Biezen.

We kijken er al naar uit voor de volgende gezellige uitstap met onze groep.

xxxxx

GH

Foto's: klik hier

---

Bijeenkomst 21-02-2016

Vooraleer we er terug tegenaan zouden gaan met het nieuwe fietsseizoen 2016 hadden we afgesproken om samen met de partners een wandeling te doen.

Ondanks de regen was iedereen ,die had toegezegd,  aanwezig .

Om 10u00 vertrokken we dan vanaf de Biezen om de Putse bossen te verkennen .

Het tempo was goed en er werd vlot gebabbeld.

Na ongeveer een uur had Ronny zo een medelijden met ons ,omdat we er  uitgeput uitzagen, dat hij  een versterking tevoorschijn toverde ( limoncello en citroenjenever ).

Dat smaakte ons allen en we waren niet meer te houden. Het tempo werd verhoogd , we werden luidruchtiger en we maakten de Putse bossen onveilig .

Na ongeveer een half uur doorstappen werd er besloten om arme Ronny van zijn last te ontdoen en ons op te offeren om de andere helft op te drinken zodat hij enkel nog leeg goed moest dragen.

Na totaal 2 uur gewandeld te hebben arriveerden we dan terug bij de Biezen waar ze ons al opwachtten om onze innerlijke mens te versterken.

Fancy serveerde ons eerst soep (met balletjes), stoofvlees met sla en frietjes en daarna nog een ijsje met slagroom, met de nodige wijnen en bieren.

Na deze culinaire uitspatting hadden we ZEKER een reden om met het fietsseizoen te beginnen.

Wat hopelijk een seizoen zal zijn met mooi weer, weinig wind , geen valpartijen , geen platte banden en veel lol onder elkaar (maar daar wordt door niemand over getwijfeld).GH 

Foto's: klik hier

 

in bijlage het rittenschema voor 2017

terug naar startpagina: klik hier