ritimpressies

Ritverslag van 8 oktober.

Met 8 mannen en 3 dames vertrokken we voor een rit vanaf het Douaneplein van een dikke 60 kilometer. De rit voerde ons via Zandvliet/Berendrecht voor een gedeelte langs het kanaal tot vlak voor de Noordlandbrug, om dan via Ossendrecht de polder in te rijden. Het was heerlijk fietsweer, weinig wind (wat ik altijd heerlijk vind) en een goed tempo. Het was voor mij alweer een tijdje geleden dat ik mijn karretje bij de 25-groep mocht aanpikken na een vervelende spierblessure. Ook Roger was na een flinke longontsteking weer van de partij. Wij hadden beiden een soort van revalidatieperiode bij de 23-groep achter de rug en voelden ons weer sterk genoeg om zoals vanouds mee te rijden. Aan de kop van onze groep werd regelmatig gewisseld en ik denk dat dat een prettige manier is om de krachten te verdelen. Bij Waarde keerden we terug richting Oude dijk en zo stevenden we via de bekende polderweggetjes richting Bathse brug. Helaas kwam Danny bij het oversteken plotseling ten val en dat leidde tot wat schaafwondjes en een kapot shirt. Jammer dat dat gebeurde, maar het hoort tot de risico's van rijden in een groep. Via de Bathse polder keerden we terug over Ossendrecht en zo naar Putte, waar het heerlijk vertoeven was onder de parasols van het terras van de Biezen. Zondag a.s. is het Putse kermis en vertrekken we vanaf het Ravenhof.

Groetjes, Adri. 

 

Ritverslag 13 juni.

Met 9 stonden we klaar om de rit naar Kruisland aan te vatten. Steve stond na een lange afwezigheid mee aan de start. Stipt om half negen werd het startschot gegeven en weg waren wij. Na een tiental kilometer werd en vooraan van koprijders gewisseld. Zo werd heel de rit om de 5 kilometer gewisseld. Vanaf richting Kruisland stond de (gelukkig) weinige wind wel in ons nadeel, maar er werd toch consequent gewisseld aan de kope van ons pelotonnetje. En wonderbaarlijk genoeg vielen de gesprekken niet stil. Iedereen bleek toch een ferme conditie in de longen en enen te hebben. Aangekomen bij de Biezen konden we ons vaste plaatske innemen en werd de rit nogeens doorgenomenin een gezellige sfeer. En zo hoort het ook.

Groetjes, Willy. 

 

Ritverslag van 30 juli

Rit 23 stond vandaag op het programma en ondanks het kwakkelweer met kansen op regen en een strakke wind, ( 4 tot 5 Bft) stonden er toch 9 dapperen op het Douaneplein om de rit aan te vatten. De geplande rit voerde ons langs Gooreind-Wuustwezel-Zundert om dan terug te keren langs Nieuwmoer en Kalmthout. De heenrit verliep heel vlot dankzij een aangename rugwind en de inmiddels gioed ingeburgerde roulatie van koprijders. Maar eenmaal op de weg terug werden onze spieren door de ondertussen flink toegenomen onaangename tegenwind flink op de proef gesteld. Daardoor bleven de gebruikelijke sociale gesprekken onderweg ntuurlijk achterwege en was het af en toe akelig stil in ons pelotonnetje.Maar dit werd na afloop van de rit dubbel en dwars ingehaald op het terras van de Biezen.

Groetjes en hopelijk volgende week beter weer, Willy. 

 

Verslag rit 19

Het verzamelen en het vertek was terug op onze vertrouwde plaats op het Douaneplein.Daar overlegden we no eerst over hoe we zouden gaan rijden. De planning was een rit door de polders richting Krabbendijke en zo via Waarde terug naar Putte. Maar er stond ons een gure stevige noord-westenwind te wachten. uiteindelijk namen we unaiem het besluit om een volledig andere richting in te slaan en maakten we het ritje Kalmthout,Gooreind, Wuustwezel, Achtmaal, Nieuwmoer, Wildert, Huijbergen en Putte. Zo hadden we voor het grootste gedeelte de wind in de rug en veeeel minder last. Een bijkomend voordeel was dat we vrij vroeg op het terras van de Biezen aankwamen en daar de beste plaats konden innemen. Zo hadden we nog genoeg adem over om voluit onze indrukken over deze rit te evalueren.

Groetjes, Willy 

 

Verslag rit 18

Vandaag reden we reed rit 18 van onze fietskalender. Daar op die dag ook de Grensfeesten gehouden werden, moesten we onze vertrekplaats verplaaatsen naar de Biezen. Het vertreksein werd ook al vervroegd naar 08.30 uur, omdat het weer een zoveelste warme dag zou gaan worden. Met 8 dapperen(?) vertrokken we richting Wouwse Plantage, om zo via Heerle en Welberg naar Kruisland te fietsen. Tot zover hadden we de wind in de zeilen. Richting Putte werden we de zachte tegenwind wel gewaar. Maar door een constante wisseling aan kop van alle 8 deelnemers werd dit niet gevoeld als een marteling. Zo bereiketen we onze finish in Putte en gezeten onder de grote parasols op het terras van de Biezen werd het nog genieten van de welkome drankjes en sterke verhalen.

Groetjes, Willy.

 

Verslag rit 14.

Wat een wind. En nog eens wind! En meestal wind tegen. Soms is het niet leuk meer. Maar toch stonden er 12 dapperen te wachten op het vertreksein op het Douaneplein. Op voorspraak van Willy werd er een experiment doorgevoerd, met wisselende koptrekkers. Afgesproken werd dat er om de 5 kilometer van positie werd gewisseld. Dat werd door de eerste vier rijders in praktijk gebracht, maar eigenlijk was het de bedoeling dat de twee rijders die van kop af kwamen zich naar achter zouden laten uitzakken, zodat de volgende twee automatisch aan de beurt kwamen. Maar hoe dan ook werd het wellicht niet goed begrepen, want de eerste 4 rijders kwamen beurtelings op kop. Hoewel dat niet helemaal juist was, vond ik het wel goed zo, dan kon ik zo goed mogelijk in het wiel blijven zitten. En dat was nodig. Want langs het spuikanaal en het Schelde-Rijnkanaal, soms zonder enige beschutting, was het opboksen tegen een niet aflatende tegenwind. Af en toe kregen we die wind schuin mee en dat was het moment om even op adem te komen. Maar...dat soort momenten duren meestal niet erg lang. toen we op het einde ook nog de Bathse brug over moesten met tegenwind was het beste bij mij er af. De groep moest wachten en dankzij de nodige trapondersteuning van Roger kon ik uiteindelijk Putte bereiken. Maar al dat afzien werd toch goed afgesloten op het terras van de Biezen, want Willy was jarig en trakteerde tot tweemaal toe. Hij werd uiteraard toegezongen en zo werd het toch nog gezellig. Tot volgende week.

Groetjes, Adri.

 

Verslag Rit 13

Onze jaarlijkse herinneringsrit stond vandaag op ons programma.

Telkens herdenken we met deze rit eens extra onze overleden vrienden.

We rijden dan langs plekken die bepaalde betekenissen hebben voor hen.

En onderweg worden dan oude koeien uit de gracht gehaald met anekdotes en rijden we langs plekken die hen typeerden.

Ditmaal vertrokken we met 7 strijders om de, uitzonderlijk langere, rit te rijden.

En zoals steeds dit seizoen ging dit gepaard met wind in de polders, maar blijkbaar werd niemand extreem vermoeid.

Dat bleek op het terras van de Biezen. De fietsgegevens werden bovengehaald en

we waren verbijsterd dat we een gemiddelde van iets boven 26km/h hadden. Maar niemand had een krimp gelaten.

Allen in topvorm???

Tot de volgende rit

WillyP

 

Ritimpressie zondag 7 mei.

   
 

 

Zondag 07 mei Rit 11 (rit 10), zover zijn we reeds in onze telling van gereden (en uitgeregende) ritten. Weer een ochtend vol met vragen of de rit van vandaag wel zou doorgaan. Bijna iedereen is ’s ochtends

bezig met alle weerkanalen te raadplegen om te zien of de rit kan doorgaan of niet. De meningen in de WhatsApp-groep zijn serieus verdeeld sommigen zeggen af omdat er andere bezigheden op stapel staan.

Anderen zeggen resoluut af door dreigende regenbuien en nog anderen wachten nog wat af hoe rond het vertrekuur de omstandigheden zijn.

Om 09.00 uur stonden vijf fietsers op het Douaneplein. Het was een verrassend windluw en aangenaam temperatuurtje. De rit verliep lange tijd op rolletjes tot er tijdens de terugweg Ferre (en niet !Walter!) riep dat zijn achterband plat stond. Met vereende krachten werd dit euvel verholpen, niet wetende dat dit nog tweemaal zou gebeuren.

Maar toch was het een aangename tocht en in de Biezen werd nog wat nagekaart. Op naar volgende zondag en hopen dat de bezetting terug wat groter is.

Sportieve groet

WillyP

 

Ritverslag van zondag 30 april, rit 10.

Met 14 man stonden we klaar op het Douaneplein voor een rit van 68 kilometer. De volgorde van de rit was niet volgens het vooropgestelde schema, maar dat had zijn redenen. Het werd rit 11 in plaats van rit 10. De rit voerde ons naar het achterland van Essen, tot in Loenhout en Wuustwezel en in het begin stond er hier en daar een flink windje, hoewel je dat aan de bomen niet kon zien. De tweede helft van deze rit kwam de wind in het voordeel en dat scheelde toch wel. Toch werd het een rit met hindernissen. 2 x plat onderweg en een valpartij uit stilstand brachten de nodige vertragingen met zich mee, waardoor we pas tegen 12.00 uur de rit konden afsluiten bij de Biezen. Maar, 14 man en een stuk of 6 afmeldingen, dat geeft toch perspectief voor de toekomst. Hopelijk komt de lente nu eindelijk op gang.

Groetjes, Adri.

 

Ritverslag van zondag 26 Februari (Snertrit)

"Je hebt er maandenlang naar uitgekeken", zo begint een liedje van Gerard Cox ook over "Het is weer voorbij, die mooie zomer". Maar voor onze groep had het wel degelijk een andere betekenis. Net zoals een dag eerder het wielerseizoen was begonnen met De Omloop van het Nieuwsblad, stonden wij klaar voor onze eerste rit in het seizoen 2023. Het zonnetje scheen op het Douaneplein, maar het was 0,1 graden, dus best kouid. Maar, daar kun je jezelf tegen aankleden en dat hadden we uiteraard gedaan. Het viel soms niet mee om onder de bufs, bandana's en overige beschermingsmiddelen de persoon eronder te herkennen. Er was weer een nieuweling in de persoon van Jean-Pierre van der Poel en we mochten ook weer twee dames aan de start noteren. Met 14 deelnemers vertrokken we en dat aantal hadden we lang niet meer gekend. Daarnaast waren er nog een aantal "vaste "deelnemers afwezig, dus dat biedt vertrouwen voor de toekomst. Er stond een ritje van 47 km. op het programma, vanuit Kalmthout over de Kalmthoutse heide, langs de Schouwenbaan via de Hoek en dan terug richting Huijbergen. Maar Willy had ook een lus ingebouwd, die ons opnieuw naar Kalmthoutse hoek bracht om daarna richting Huibergen en de Kooi naar de Putseweg te gaan en zo richting De Biezen. Eenmaal op weg merkten we toch wel wat last van de wind te hebben en daarom deden Willy, Mieke en Jacques aan de kop van ons peloton het kalmpjes aan. In de tweede helft van de rit kregen we regelmatig de wind in de rug en dat is altijd lekker. Onderweg moest onze nieuweling toch plotseling afhaken wegens een te hoge hartslag. Tja, zo'n koud weer vraagt ook veel energie. Maar Jean-Pierre, volgende zondag gaat het wellicht beter. Bij De Biezen werden we door de club getrakteerd op Erwten- of tomatensoep met balletjes. Dat "fietste"er wel in bij onze deelnemers. We bleven nog gezellig wat nakletsen en we hopen allemaal op een voorspoedig nieuw seizoen, met veel mooi weer en de wind mee. Tot volgende week.

Groetjes, Adri.